Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2016 12:31

Ξεκινήστε δυναμικά τη νέα σχολική χρονιά με HS Multi-Kid!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ανοίγουν τα σχολεία. Ενώ οι περισσότεροι γονείς νιώθουν ανακουφισμένοι που δε θα χρειαστεί να απασχολήσουν περισσότερο στο σπίτι τα παιδιά τους, υπάρχει πάντα το άγχος ότι τα συνηθισμένα νοσήματα της επιστροφής στα θρανία, όπως οι εποχιακές ιώσεις, είναι ακριβώς στη γωνία. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν για να κρατηθεί ένα παιδί υγιές και σε φόρμα.

Το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών είναι λιγότερο αναπτυγμένο από το αντίστοιχο των ενηλίκων, ενώ και οι συνθήκες στα σχολεία(συνάθροιση πολλών ατόμων σε μικρούς χώρους) επιτρέπουν την ευκολότερη μετάδοση των ιώσεων.

Η ανάπτυξη ισχυρού ανοσοποιητικού συστήματος και η εκμάθηση συγκεκριμένων συμπεριφορών, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών, είναι, όσο κι αν ακούγεται παράξενο, απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιτύχει ένα παιδί στο σχολείο. Οι μαθητές που δεν αρρωσταίνουν είναι πιο πιθανό να τα πάνε καλύτερα, συγκριτικά με μαθητές που χάνουν μαθήματα λόγω ασθενείας.

Οι παιδικές πολυβιταμίνες όταν συνδυάζονται με μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή είναι από τα πιο αποτελεσματικά προληπτικά μέτρα για να βοηθήσουν ένα παιδί να βρίσκεται στο σχολείο αντί να μένει άρρωστο στο σπίτι. Αν και συνήθως η σωστή διατροφή είναι αρκετή, οι ημερήσιες απαραίτητες δόσεις βιταμινών μπορούν ευκολότερα να εξασφαλιστούν μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής, όπως μια παιδική πολυβιταμίνη.    

 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

Suboptimal Micronutrient Intake among Children in Europe. Boris Kaganov, Margherita Caroli, Artur Mazur, Atul Singhal, Andrea Vania. Nutrients. 2015 May; 7(5): 3524–3535.

Effect of preparations combining trace-elements and vitamins on the frequency of illness among children attending kindergarten. Endre L1, Dolowschiák A. Orv Hetil. 2001 Feb 11;142(6):283-7

 

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤZΟΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 09:54