

Σαρακοστή & συμπληρώματα διατροφής
- 15 Απριλίου, 2016
- by: webera
Είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι η νηστεία μπορεί να ωφελήσει τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού κατά τη διάρκεια αυτής, μειώνονται τα επίπεδα των λιποπρωτεϊνών στο αίμα και συνυπάρχει απώλεια βάρους, αυξάνεται η πρόσληψη αντιοξειδωτικών ουσιών, οδηγώντας σε αποτοξίνωση και ευεξία, καθώς και η πρόσληψη αδιάλυτων φυτικών ινών που καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα.
Τι ακριβώς χάνουμε όμως με τη νηστεία? Ποιες θρεπτικές ουσίες παραλείπονται και πώς μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε? Είναι απαραίτητη η υποκατάσταση των θρεπτικών αυτών ουσιών και για ποιους?
Η μη κατανάλωση κρέατος σχετίζεται με τη μειωμένη πρόσληψη σιδήρου, ενώ το ασβέστιο μειώνεται, λόγω της αποχής από τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, η βιταμίνη Β12 προσλαμβάνεται σε μικρές ποσότητες, γιατί βρίσκεται κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης.
Μία πολυβιταμίνη κατά την περίοδο της σαρακοστιανής νηστείας μπορεί να ενισχύσει την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, βοηθώντας έτσι στη γενική ευεξία και τόνωση του οργανισμού.
Ειδικά για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, όπως οι ηλικιωμένοι αλλά και άνθρωποι με συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας (αναιμία, σακχαρώδη διαβήτη, καρδιαγγειακά νοσήματα), η λήψη μιας πολυβιταμίνης είναι απαραίτητη σε συνδυασμό με ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.
Για να επιτύχουμε λοιπόν όχι μόνο την καλύτερη ψυχική αλλά και τη σωματική υγεία μπορούμε να προλάβουμε τις διατροφικές ελλείψεις με τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤZΟΣ
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author
Βιταμίνη B6: Ιδιότητες και οφέλη
Δεκ. 1.2023Η βιταμίνη Β6, γνωστή και ως πυριδοξίνη, βρίσκεται σε μια
Οι βιταμίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη
Ριγανέλαιο και ιώσεις
Νοέ. 15.2023Η ρίγανη είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στη
Διατροφή για αθλητές και δρομείς
Νοέ. 2.2023Η διατροφή αποτελεί κρίσιμη πτυχή του Μαραθωνίου δρόμου
Ο ρόλος της βιταμίνης C στην υγεία του δέρματος ήταν υπό
Αμινοξέα: Ιδιότητες και οφέλη
Οκτ. 19.2023Τα θρεπτικά συστατικά της τροφής διακρίνονται δομικά στις