

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
- 13 Απριλίου, 2017
- by: webera
Αφαιρέστε τους κρόκους των αυγών και εμπλουτίστε με λαχανικά.
Την Κυριακή του Πάσχα, ξεκινήστε με πρωινό, όχι όμως πολύ πλούσιο. Μέχρι το μεσημέρι, αποφύγετε το τσιμπολόγημα και περιοριστείτε στην κατανάλωση κάποιου φρούτου.
Κάθε αυγό περιέχει 230mg χοληστερόλης, δηλαδή όση περίπου είναι η επιτρεπόμενη ημερήσια ποσότητα πρόσληψης για υγιείς ανθρώπους. Τσουγκρίστε το και χρησιμοποιήστε το τις επόμενες ημέρες σε σαλάτες ή σάντουιτς.
Προτιμήστε να ψήσετε κατσικάκι στο φούρνο, παρά αρνί. Σε κάθε περίπτωση αφαιρέστε το ορατό λίπος και μην τρώτε όρθιοι πάνω από τη σούβλα, γιατί έτσι κινδυνεύετε να φάτε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα.
Το κοκορέτσι είναι πολύ πλούσιο σε χοληστερόλη και λίπος. Τρώτε με μέτρο.
Στο μεσημεριανό τραπέζι, γεμίστε ένα πιάτο με λογική ποσότητα από τα φαγητά της ημέρας. Εάν καθίσετε για πολύ ώρα στο τραπέζι, περιορίστε το τσιμπολόγημά σας σε σαλάτες λαχανικών. Τόσο στο πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής όσο και στο βραδινό δείπνο θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, αφού θα μετριάσουν την όρεξή σας και να σας βοηθήσουν να καταναλώσετε μικρότερη ποσότητα τροφής.
Τα φρέσκα φρούτα και το γιαούρτι μετά το γεύμα είναι πιο υγιεινά από τα γλυκά..
Πιείτε άφθονα υγρά κατά τη διάρκεια της ημέρας και αν δεν μπορείτε να αποφύγετε το αλκοόλ προτιμήστε 1-2 ποτήρια κρασί. Ειδικά, για όσους έχουν γνωστά προβλήματα δυσπεψίας, πχ γαστροπάρεση,
Μην ξαπλώσετε αμέσως μετά το Πασχαλινό τραπέζι. Προτιμήστε έναν κοντινό περίπατο για να σας βοηθήσει στη χώνεψη.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤZΟΣ
ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ
YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author
Βιταμίνη B6: Ιδιότητες και οφέλη
Δεκ. 1.2023Η βιταμίνη Β6, γνωστή και ως πυριδοξίνη, βρίσκεται σε μια
Οι βιταμίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη
Ριγανέλαιο και ιώσεις
Νοέ. 15.2023Η ρίγανη είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται συνήθως στη
Διατροφή για αθλητές και δρομείς
Νοέ. 2.2023Η διατροφή αποτελεί κρίσιμη πτυχή του Μαραθωνίου δρόμου
Ο ρόλος της βιταμίνης C στην υγεία του δέρματος ήταν υπό
Αμινοξέα: Ιδιότητες και οφέλη
Οκτ. 19.2023Τα θρεπτικά συστατικά της τροφής διακρίνονται δομικά στις