• ΕΔΡΑ : Λεωφ. Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή, Τ.Κ. 15343

210 6014469

  • HealthSign
  • Προϊόντα

    Συμπληρώματα διατροφής

    Φυτοχημικές φόρμουλες

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • Κατηγορίες

    Βιταμίνες

    Μέταλλα - Ιχνοστοιχεία

    Αμινοξέα

    Βότανα

    Συμπληρώματα πέψης

    Ειδικά αντιοξειδωτικά

    Άθληση & μυϊκό σύστημα

    Ειδικό συμπλήρωμα για οστά & αρθρώσεις

  • Φυσικά Συστατικά και Βότανα

    Ρίγανη

    (Oregano)

    Υδροξυτυροσολη

    (Hydroxitirosol)

    Ελαιοευρωπαϊνη

    (Olea Europea)

    Κουρκουμίνη

    (Curcumin)

    Μπρόκολο

    (Broccoli)

    Μύρτιλο

    (Blubberies)

    Πράσινο Τσάι

    (Green Tea)

    Ρεσβερατρόλη

    (Resveratrol)

    Τομάτα

    Λυκοπένιο

  • Η εταιρία
  • Φαρμακοποιοί
  • Άρθρα
  • FAQ
  • Επικοινωνία

Supplements Βιταμίνες | Συμπληρώματα διατροφής

Supplements Βιταμίνες | Συμπληρώματα διατροφής

logo
  • Αρχική
  • Η εταιρία
  • Φαρμακοποιοί
  • Άρθρα
  • F.A.Q.
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα

    Συμπληρώματα διατροφής

    Φυτοχημικές φόρμουλες

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • Κατηγορίες

    Βιταμίνες

    Μέταλλα - Ιχνοστοιχεία

    Αμινοξέα

    Βότανα

    Συμπληρώματα πέψης

    Ειδικά αντιοξειδωτικά

    Άθληση & μυϊκό σύστημα

    Ειδικό συμπλήρωμα για οστά & αρθρώσεις

  • Φυσικά Συστατικά & Βότανα

    Ρίγανη

    (Oregano)

    Υδροξυτυροσολη

    (Hydroxitirosol)

    Ελαιοευρωπαϊνη

    (Olea Europea)

    Κουρκουμίνη

    (Curcumin)

    Μπρόκολο

    (Broccoli)

    Μύρτιλο

    (Blubberies)

    Πράσινο Τσάι

    (Green Tea)

    Ρεσβερατρόλη

    (Resveratrol)

    Τομάτα

    Λυκοπένιο

Ιστορική αναδρομή των συμπληρωμάτων διατροφής

  • 5 Ιανουαρίου, 2018
  • by: webera

Αυτή η αρχή πήγε ένα βήμα παραπέρα το 1747, όταν ο James Lind, Σκωτσέζος ναυτικός χειρουργός, ανακάλυψε ότι μια άγνωστη ουσία στα λεμόνια και σε διάφορα άλλα φρούτα και λαχανικά μπορούσε να προφυλάξει από το σκορβούτο, που ήταν σοβαρό πρόβλημα για τους ναυτικούς εκείνης της εποχής. Το συστατικό αυτό θα αναγνωριστεί στη συνέχεια ως βιταμίνη C.

Το 1860 ο Louis Pasteur έδειξε ότι πολλές ασθένειες οφείλονταν σε μικροσκοπικούς οργανισμούς και η θεωρία της λοίμωξης από μικρόβια έγινε η βάση της Δυτικής Ιατρικής. Εκείνη την εποχή όλα τα νοσήματα αποδίδονταν σε άγνωστα μικρόβια.
Πολλές ανακαλύψεις για τις επιδράσεις που έχουν οι βιταμίνες στην ανθρώπινη υγεία έγιναν το 1905 με τις μελέτες ενός νεαρού Άγγλου γιατρού , του William Fletcher. Τα πειράματά του απέδειξαν τη θεωρία του, ότι δηλαδή ειδικά θρεπτικά συστατικά που περιλαμβάνει ο φλοιός του κόκκου ρυζιού μπορούσε να θεραπεύσει την ασθένεια beriberi. Αυτό οδήγησε στην ανακάλυψη της θειαμίνης (βιταμίνη Β1) και άλλων βιταμινών του συμπλέγματος Β.

Το 1912, ο 28χρονος Πολωνός βιοχημικός Casimir Funk πήγε τη σκέψη του Fletcher λίγο παρακάτω. Δημιούργησε τη λέξη βιταμίνη, την οποία όρισε ως σημαντικό συστατικό της τροφής που είναι ζωτικό για τη ζωή (vita: ζωή, amine: νιτρώδη συστατικά στη θειαμίνη).

Το 1912 ξαναανακαλύπτεται και αναγνωρίζεται η βιταμίνη C από τους Νορβηγούς A.Hoist και T.Froelich, ενώ το 1935 ο Δρ. Tadeusz Reichstein θα μπορέσει να την κατασκευάσει στο εργαστήριο του Ελβετικού Ινστιτούτου της Τεχνολογίας στη Ζυρίχη.

Το 1922 οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Herbert Evans και Katherine Bishop ανακαλύπτουν τη βιταμίνη Ε στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που προστατεύει τα κύτταρα από τις επιδράσεις των ελευθέρων ριζών. Το 1926 οι D. T. Smith και E. G. Hendrick ανακαλύπτουν τη βιταμίνη Β2, γνωστή και ως ριβοφλαβίνη.

Το 1928 μια ομάδα Αμερικανών βιοχημικών και φυσιολόγων, αναγνωρίζοντας τη διατροφή ως καινούρια επιστήμη της Βιολογίας, σχηματίζουν την πρώτη επιστημονική κοινότητα που είναι εστιασμένη στη Διατροφή. Ονομάζεται American Institute of Nutrition (Αμερικάνικο Ινστιτούτο Διατροφής) και έχει ως στόχο να δημοσιεύσει μελέτες στον αναπτυσσόμενο κλάδο της διατροφής.

Το 1933, οι Thomas Osborne και Lafayette Mendel του Πανεπιστημίου Yale ανακάλυψαν στο βούτυρο έναν παράγοντα απαραίτητο για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Ο παράγοντας αυτός έγινε γνωστός ως λιποδιαλυτή βιταμίνη Α.

Στη δεκαετία του 1930 γίνεται πλήθος επιστημονικών μελετών που αναδεικνύουν τις πολλαπλές βιοχημικές λειτουργίες διαφόρων βιταμινών και καθορίζουν τις ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνες. Από τότε , αρχίζουν και εντάσσονται οι βιταμίνες σε επεξεργασμένα τρόφιμα που παράγονται μαζικά σε ευρεία κλίμακα. Οι συνθετικές βιταμίνες εμπλουτίζουν το ψωμί, τα δημητριακά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά και σχεδόν όλα τα τρόφιμα που υπόκεινται σε επεξεργασία.

Από το 1938 έως το 1947 γίνεται βιομηχανική σύνθεση της βιταμίνης Α, των βιταμινών της ομάδας Β, της βιταμίνης Ε και της βιταμίνης Κ. Δειλά δειλά κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας συμπληρωμάτων διατροφής.

Το 1954 ο Denham Harman της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Nebraska, συλλαμβάνει τη θεωρία της γήρανσης λόγω των ελευθέρων ριζών και τονίζει τη σημασία των αντιοξειδωτικών και την ικανότητά τους να αδρανοποιούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και να παρατείνουν τη ζωή.

Το 1956 ο Roger Williams δημοσιεύει τη θεωρία του για βιοχημική και διατροφική ατομικότητα, ενώ το 1968 ο Δρ. Linus Pauling συμφωνεί με αυτές τις ιδέες και περιγράφει τη θεωρητική βάση της Διατροφικής Ιατρικής.

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΜΟΥΝΤZΟΣ

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

 

 

  • Επιστημονικά Άρθρα
  • βιταμίνες βιταμίνη C συμπληρώματα διατροφής

Πόσο απαραίτητα είναι τα συμπληρώματα διατροφής;

Βιταμίνη D και υπέρταση

YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author

Αρθρώσεις: Πως μπορούμε να πετύχουμε την καλή τους λειτουργία!

Ιαν. 26.2023

Η αλλαγή στον τρόπο ζωής και η τροποποίηση διάφορων παραγόντων

Read more

Aμινοξέα: Πηγή ενέργειας όχι μόνο για αθλητές!

Ιαν. 19.2023

Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών στα

Read more

D3: Πότε πρέπει να παίρνουμε την βιταμίνη D3;

Ιαν. 12.2023

Οι δύο κύριες μορφές βιταμίνης D είναι η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη)

Read more

Προσοχή!! Ιώσεις!! 5 βήματα για την πρόληψη τους

Ιαν. 5.2023

Πρωτοχρονιά στο κρεβάτι έκαναν πολλοί συμπολίτες μας εξαιτίας

Read more

Υποδεχόμαστε τον καινούργιο χρόνο με χαμόγελο και ενέργεια!!

Δεκ. 29.2022

Με το ξεκίνημα του νέου έτους, πολλοί άνθρωποι παίρνουν

Read more

Βιταμίνες C,D,ΜΑΓΝΗΣΙΟ & Σύμπλεγμα Βιταμινών Β: Οι βιταμίνες του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος που συμβάλλουν στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

Δεκ. 22.2022

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των γνωστικών

Read more

Αναζήτηση

Υδροξυτυροσολη

 

Ρίγανη

 

Ρεσβερατρόλη

 

Μπρόκολο

 

Πράσινο Τσάι

 

Μύρτιλο

 

Κουρκουμίνη

 

Ελαιοευρωπαϊνη

 

Ντομάτα

1.HEALTH-SIGN-LOGO-ASHMI-GOOD white-min

Η Health Sign είναι μια βραβευμένη ελληνική εταιρεία συμπληρωμάτων διατροφής, που παρέχει προϊόντα απαράμιλλης  ποιότητας για κάθε ανάγκη υγείας, ευεξίας και καλύτερης ζωής.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Συμπληρώματα διατροφής

Βιταμίνες

Φυτοχημικές φόρμουλες

Facebook Post 940x788 px - Προσαρμοσμένες διαστάσεις (5)

FOLLOW US

Please enter key search to display results.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λεωφόρος Μεσογείων 429

15343 Αγία Παρασκευή

Τηλ. κέντρο 210 60 14 469

Email: info@health-sign.gr

Όροι χρήσης | Cookies | Απόρρητο

©2022 Health Sign. All Rights Reserved. Powered by VNG Digital Group