• ΕΔΡΑ : Λεωφ. Μεσογείων 429, Αγία Παρασκευή, Τ.Κ. 15343

210 6014469

  • HealthSign
  • Προϊόντα

    Συμπληρώματα διατροφής

    Φυτοχημικές φόρμουλες

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • Κατηγορίες

    Βιταμίνες

    Μέταλλα - Ιχνοστοιχεία

    Αμινοξέα

    Βότανα

    Συμπληρώματα πέψης

    Ειδικά αντιοξειδωτικά

    Άθληση & μυϊκό σύστημα

    Ειδικό συμπλήρωμα για οστά & αρθρώσεις

  • Φυσικά Συστατικά και Βότανα

    Ρίγανη

    (Oregano)

    Υδροξυτυροσολη

    (Hydroxitirosol)

    Ελαιοευρωπαϊνη

    (Olea Europea)

    Ντομάτα

    Λυκοπένιο

    Κουρκουμίνη

    (Curcumin)

    Μπρόκολο

    (Broccoli)

    Μύρτιλο

    (Blubberies)

    Μέντα

    (Pepermint)

    Πράσινο Τσάι

    (Green Tea)

    Ρεσβερατρόλη

    (Resveratrol)

  • Η εταιρία
  • Φαρμακοποιοί
  • Άρθρα
  • FAQ
  • Επικοινωνία

Supplements Βιταμίνες | Συμπληρώματα διατροφής

Supplements Βιταμίνες | Συμπληρώματα διατροφής

  • Αρχική
  • Η εταιρία
  • Φαρμακοποιοί
  • Άρθρα
  • F.A.Q.
  • Επικοινωνία
  • Προϊόντα

    Συμπληρώματα διατροφής

    Φυτοχημικές φόρμουλες

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
  • Κατηγορίες

    Βιταμίνες

    Μέταλλα - Ιχνοστοιχεία

    Αμινοξέα

    Βότανα

    Συμπληρώματα πέψης

    Ειδικά αντιοξειδωτικά

    Άθληση & μυϊκό σύστημα

    Ειδικό συμπλήρωμα για οστά & αρθρώσεις

  • Φυσικά Συστατικά & Βότανα

    Ρίγανη

    (Oregano)

    Υδροξυτυροσολη

    (Hydroxitirosol)

    Ελαιοευρωπαϊνη

    (Olea Europea)

    Ντομάτα

    Λυκοπένιο

    Κουρκουμίνη

    (Curcumin)

    Μπρόκολο

    (Broccoli)

    Μύρτιλο

    (Blubberies)

    Μέντα

    (Pepermint)

    Πράσινο Τσάι

    (Green Tea)

    Ρεσβερατρόλη

    (Resveratrol)

Επιστημονικά Άρθρα

Προστασία του οργανισμού από οξειδωτικό στρες

  • giota
  • 1 Μαρτίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Το οξυγόνο εισέρχεται στον οργανισμό με την αναπνοή και μεταφέρεται με το αίμα στα κύτταρα όπου και χρησιμοποιείται από τα μιτοχόνδρια για την παραγωγή ενέργειας. Η (αναπόφευκτη)διαρροή οξυγόνου από τα μιτοχόνδρια οδηγεί στην παραγωγή ελευθέρων ριζών οξυγόνου, δηλαδή σε προϊόντα οξείδωσης, η δραστική μορφή των οποίων προκαλεί βλάβες στα λιπίδια, τις πρωτεΐνες και το DNA. […]

Read more

Χρόνια κόπωση: αιτίες και τρόποι αντιμετώπισης

  • giota
  • 18 Φεβρουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης είναι μια σύνθετη και χρόνια ασθένεια με άγνωστη παθοφυσιολογία. Ο συνολικός επιπολασμός του κυμαίνεται μεταξύ 0,4 και 2,5% και επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες ηλικίας από 20 έως 40 ετών, με μεγαλύτερο ποσοστό γυναικών να επηρεάζονται σε σύγκριση με τους άνδρες. Το σύνδρομο χαρακτηρίζεται από κόπωση που προκαλεί ανικανότητα, δεν βελτιώνεται με […]

Read more

Βιταμίνες για καλύτερη μνήμη και συγκέντρωση

  • giota
  • 12 Φεβρουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Είναι γνωστό ότι οι διάφορες λειτουργίες που επιτελεί ο ανθρώπινος οργανισμός, σωματικές, ψυχικές και πνευματικές, εξαρτώνται από την παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο, απαραίτητη προϋπόθεση της οποίας είναι η παρουσία και συμμετοχή βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Τα όργανα που υποστηρίζουν τις σωματικές και γνωστικές λειτουργίες, δηλαδή οι σκελετικοί μύες και ο εγκέφαλος, χρειάζονται τα μεγαλύτερα […]

Read more

Σουλφοραφάνη και οξειδωτικό στρες

  • giota
  • 4 Φεβρουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Από τη δεκαετία του 1980, είναι γνωστό ότι η κατανάλωση πράσινων και κίτρινων λαχανικών (φυλλώδη πράσινα λαχανικά, κουνουπίδι, καρότα, μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών κ.λπ.) σχετίζεται με τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου. Αργότερα, μελέτες έδειξαν ότι ορισμένα μόρια που περιέχονται σε αυτά τα λαχανικά ήταν ικανά να ενεργοποιήσουν αντιοξειδωτικά ένζυμα και να προστατεύσουν από […]

Read more

Βιταμίνη D: απαραίτητη για την υγεία των οστών

  • giota
  • 28 Ιανουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Η βιταμίνη D, επίσης γνωστή ως καλσιφερόλη, είναι μια λιποδιαλυτή βιταμίνη και έχει δύο κύριες μορφές: την D2 και την D3. Η βιταμίνη D2 (εργοκαλσιφερόλη) κατασκευάζεται συνήθως από τον ανθρώπινο οργανισμό και προστίθεται σε τρόφιμα, ενώ η βιταμίνη D3 (χοληκαλσιφερόλη) συντίθεται στο δέρμα, από την 7-δεϋδροχοληστερόλη, και μπορεί επίσης να ληφθεί διαιτητικά μέσω τροφών. Και […]

Read more

Ποιες είναι οι ιδιότητες της Γλυκοζαμίνης και Χονδροϊτίνης;

  • giota
  • 21 Ιανουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Η γλυκοζαμίνη και η χονδροϊτίνη συγκαταλέγονται μεταξύ των πιο δημοφιλών συμπληρωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συχνά λαμβάνονται μαζί ως ένα καθημερινό συμπλήρωμα για την οστεοαρθρίτιδα. Έχει εκτιμηθεί ότι το 7,4% των ηλικιωμένων Αμερικανών χρησιμοποιούν γλυκοζαμίνη-χονδροϊτίνη, μια συχνότητα χρήσης παρόμοια με εκείνη για την παρακεταμόλη. Οι δύο αυτές ουσίες είναι συστατικά του φυσιολογικού χόνδρου, δομικές μονάδες των […]

Read more

Τι είναι και που ωφελεί η κουρκουμίνη

  • giota
  • 18 Ιανουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Μεταξύ του τεράστιου αριθμού ενώσεων που απομονώθηκαν από το φυτό κουρκουμάς (Curcuma longa), η κουρκουμίνη είναι η πιο ευρέως μελετημένη ένωση όπως αποδεικνύεται από περισσότερες από 9000 παραπομπές στη βιβλιογραφία. Η ουσία αυτή δίνει το κίτρινο χρώμα στις τροφές και ιδιαίτερα στο μπαχαρικό κάρυ, όπου και ανευρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά από […]

Read more

Αμινοξέα και υγεία

  • giota
  • 11 Ιανουαρίου, 2021
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Από τα τρία κύρια μακροθρεπτικά συστατικά, η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας για τη ζωή. Η πρωτεΐνη από τις τροφές διασπάται  και η απορρόφησή της γίνεται με τη μορφή αμινοξέων και βραχέων πεπτιδίων. Τα αμινοξέα είναι τα δομικά στοιχεία των κυττάρων με τη μορφή πρωτεϊνών και πρωτεϊνικών συμπλοκών. Επιπλέον, πολλοί σημαντικοί μεταβολίτες (δηλαδή πουρίνη / πυριμιδίνες, […]

Read more

Γερό ανοσοποιητικό το χειμώνα

  • giota
  • 28 Δεκεμβρίου, 2020
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Η ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού έναντι των λοιμογόνων παραγόντων ήταν και παραμένει βασική επιστημονική επιδίωξη. Από τα παλιά χρόνια ήταν γνωστό ότι η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού, κάτι που τα τελευταία χρόνια αποδεικνύεται και στο εργαστήριο και αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα αυτής της σχέσης. Η συνολική διατροφική κατάσταση ενός ατόμου, το […]

Read more

Πολυβιταμίνες: Γιατί και πότε είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας

  • giota
  • 17 Δεκεμβρίου, 2020
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Τα χρόνια νοσήματα εκτιμάται ότι αντιστοιχούν σε 35 εκατομμύρια θανάτους παγκοσμίως. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο καρκίνος αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό χρόνιων ασθενειών τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Εκτός από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και τον καρκίνο, ασθένειες που σχετίζονται με την παχυσαρκία όπως ο διαβήτης τύπου 2, η νεφρική νόσος τελικού σταδίου […]

Read more

Η βιταμίνη D στα παιδιά

  • giota
  • 14 Δεκεμβρίου, 2020
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Η βιταμίνη D δεν είναι απλά μια βιταμίνη. Πρόκειται για στεροειδική προ-ορμόνη με πολλές λειτουργίες στον ανθρώπινο οργανισμό. Οι δύο κύριες μορφές της είναι η φυτικής(D2) και η ζωικής (D3) προέλευσης βιταμίνη D. Η γνωστότερη λειτουργία της είναι η απορρόφηση του ασβεστίου από το λεπτό έντερο, που βοηθάει στην πρόληψη παθήσεων όπως η οστεοπόρωση και […]

Read more

Σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες

  • giota
  • 7 Δεκεμβρίου, 2020
  • 0 Comments
  • Επιστημονικά Άρθρα

Η οξείδωση είναι το βλαπτικό αποτέλεσμα της δράσης των ελευθέρων ριζών οξυγόνου στον οργανισμό. Η αθηροσκλήρωση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος, η αρθρίτιδα, η νόσος Alzheimer, η κατάθλιψη, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπογονιμότητα, η οστεοπόρωση, το βρογχικό άσθμα, διάφορες νεφροπάθειες και παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα, είναι νοσήματα που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την οξείδωση. […]

Read more
Load more

Αναζήτηση

Υδροξυτυροσολη

Ρίγανη

Ρεσβερατρόλη

Μπρόκολο

Πράσινο Τσάι

Μύρτιλο

Κουρκουμίνη

Ελαιοευρωπαϊνη

Ντομάτα

Μέντα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Cookies
  • Πολιτική Απορρήτου

©2021 Health Sign. All Rights Reserved.

Powered by VNG Digital Group