

Φρούτα και Λαχανικά της Άνοιξης!
- 6 Μαρτίου, 2020
- by: webera
Καλώς ορίζουμε την ίσως πιο όμορφη εποχή του χρόνου !
Ευκαιρία λοιπόν να σεβαστούμε τους νόμους της φύσης και να κάνουμε το πιο ωραίο δώρο στο σώμα μας που δεν είναι άλλο από το να ενσωματώσουμε στο διαιτολόγιό μας νέες γεύσεις και χρώματα από φρούτα και λαχανικά εποχής διευρύνοντας τις επιλογές και την ποικιλία της διατροφής μας .
ΜΗΛΑ
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (διαλυτές και αδιάλυτες)
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες όπως η βιταμίνη C καθώς και σε κάλιο
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή
ΦΡΑΟΥΛΕΣ
- Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες (με κυρίαρχες τις ανθοκυανίνες, που της δίνουν το κόκκινο χρώμα)
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C και Α για καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και των ματιών
- Περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη
ΚΕΡΑΣΙΑ
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες που συμβάλλουν στην καλύτερη λειτουργία του εντέρου, καλύτερο αίσθημα κορεσμού και μικρότερη απορρόφηση μορίων χοληστερόλης από το έντερο
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα καλίου και βιταμίνης C
ΒΕΡΙΚΟΚΑ
- Είναι πλούσια σε ασβέστιο και μαγνήσιο
- Είναι επίσης πλούσια σε φυλλικό οξύ και βιταμίνη C και Α
ΚΟΡΟΜΗΛΑ/ΤΖΑΝΕΡΑ
- Είναι πολύ χαμηλά σε θερμίδες
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και C
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη B3 που βοηθά στην λειτουργία του μεταβολικού ρυθμού
- Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες
ΑΝΑΝΑΣ (ΤΡΟΠΙΚΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ)
- Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C
- Είναι πλούσιος σε ασβέστιο και σε κάλιο
- Είναι πλούσιος σε μαγγάνιο, ένα ιχνοστοιχείο που απαιτείται για την οικοδόμηση των οστών
ΣΜΕΟΥΡΑ
- Ανήκουν στην κατηγορία των μούρων
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες.
- Περιέχουν θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το φυλλικό οξύ, το μαγγάνιο το οποίο βοηθά στην ενίσχυση των οστών, ο σίδηρος, ο χαλκός και το μαγνήσιο.
- Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και στο φλαβονοειδές ανθοκυανίνη
ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
- Αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών, όπως η βιταμίνη Β6, η βιταμίνη C, η βιταμίνη A αλλά και ανόργανων στοιχείων όπως το κάλιο, το νάτριο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και ο σίδηρος
- Αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών
ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
- Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες
- Αποτελούν πολύ καλή πηγή σιδήρου, μαγνησίου, καλίου, νατρίου, βιταμίνης Α, Β6 και C.
- Δρουν και ως φυσικό διουρητικό βοηθώντας έτσι στην εξάλειψη της κατακράτησης υγρών.
ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ
- Είναι πλούσια σε βιταμίνη C.
- Το κόκκινο χρώμα του το οφείλει στις ανθοκυανίνες
ΣΕΣΚΟΥΛΑ
- Είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά όπως η ανθοκυανίνη
- Περιέχουν βιταμίνες όπως η βιταμίνη C, Κ, Β1, Β2, Β6 καθώς επίσης κάλιο και σίδηρο
ΜΙΧΟΥ ΕΥΗ
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ/ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
HEALTH SIGN
YOU MIGHT ALSO LIKE More From Author
Η διατροφή πριν το Μαραθώνιο
Νοέ. 9.2022Από τα πιο συχνά ερωτήματα που γεννιούνται είναι τα εξής:
Ποιες βιταμίνες χρειαζόμαστε το φθινόπωρο;
Νοέ. 4.2022Καθώς περνάμε στο φθινόπωρο, η θερμοκρασία υποχωρεί αισθητά
Χοληστερίνη : Ποια είναι η καλύτερη διατροφή?
Σεπ. 22.2022Η καρδιαγγειακή νόσος (CVD) είναι σήμερα η κύρια αιτία θνησιμότητας
5 τρόποι για να ελέγξουμε το βάρος μας!
Ιούν. 16.2022Οι άνθρωποι αποφασίζουν να χάσουν κιλά για πολλούς λόγους,
Η κακή διατροφή και ψυχολογία ρίχνει και τα….μαλλιά!!!
Ιούν. 15.2022Η τριχόπτωση είναι μια τουλάχιστον δυσάρεστη κατάσταση
Καθώς πλησιάζουν οι μέρες των εξετάσεων, μαθητές και γονείς