Μύτη που τρέχει? Φταρνίσματα? Πρησμένα και κόκκινα μάτια? Καλώς ήρθατε στην εποχή της αλλεργίας.

Η αλλεργία είναι μια υπερευαισθησία του σώματος σε ορισμένες ουσίες, όπως σε συγκεκριμένες τροφές, στην σκόνη, την γύρη και τα ακάρεα (αλλεργιογόνα). Η αλλεργική αντίδραση του οργανισμού απέναντι σε αυτές τις ουσίες μπορεί να είναι η εμφάνιση άσθματος, το κοκκίνισμα και η φαγούρα σε σημεία του σώματος (έκζεμα ή  ατοπική δερματίτιδα) και στην πιο σοβαρή της μορφή μπορεί να οδηγήσει και σε αναφυλακτικό σοκ.

Υπάρχουν φάρμακα που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπισης της αλλεργίας (αντιισταμινικά, ανοσοτροποποιητικά, κορτιζόνη), αλλά υπάρχουν και φυσικοί τρόποι που έχουν αποτέλεσμα.

  1. Η ρεσβερατρόλη είναι μια φυσική ουσία που υπάρχει στο κόκκινο σταφύλι και έχει δυνατή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Μειώνει την φλεγμονή στο σώμα, καθώς εμποδίζει τις ίδιες τις ουσίες που προκαλούν φλεγμονές να ενεργοποιήσουν την οποιαδήποτε αντίδραση στον οργανισμό.
  2. Η κερσετίνη είναι μια ουσία που βρίσκεται σε φρούτα και λαχανικά. Βοηθάει σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες και άσθμα, επειδή μπορεί να μειώσει την παραγωγή ισταμίνης (η ουσία που απελευθερώνεται από τον οργανισμό στην αλλεργική αντίδραση και που προκαλεί τη φλεγμονή). Επίσης, έχει δείξει αποτελεσματικότητα στη μείωση δερματικών προβλημάτων όπως η δερματίτιδα και ευαισθησία στο φως.
  3. Το άλφα λιποϊκό οξύ βρίσκεται σε διάφορα τρόφιμα, όπως σπανάκι, μπρόκολο, σπαράγγια, καρότα, αμύγδαλα, φυστίκια και σπόρους λιναριού και βοηθάει στην παραγωγή ενέργειας στο σώμα. Μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργικών αντιδράσεων με το να μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης στο αίμα.

4. Η κουρκουμίνη είναι βασικό συστατικό του κουρκουμά, ενός μπαχαρικού που χρησιμοποιούμε στη μαγειρική και βοηθάει στην αλλεργία γιατί σταματά τη δράση μιας συγκεκριμένης κινάσης. Η κινάση είναι ένα είδος ένζυμου που επιταχύνει χημικές αντιδράσεις στον οργανισμό. Στην περίπτωση της αλλεργίας, η κουρκουμίνη μπορεί να αναστέλλει τη δράση της κινάσης με το όνομα Syk kinase, η οποία συμβάλλει στην ενεργοποίηση των κυττάρων που οδηγούν σε αλλεργικές αντιδράσεις.

5. Η επιγαλλοκαχετίνη (EGCG) είναι μια ουσία που βρίσκεται στο πράσινο τσάι. Είναι πολύ ωφέλιμη για την υγεία και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αλλεργιών.

6.Η βιταμίνη C αποτελεί ένα φυσικό αντιισταμινικό, το οποίο εμποδίζει την έκκριση ισταμίνης. Τη βρίσκουμε σε φρούτα και λαχανικά, όπως πορτοκάλια, φράουλες, πιπεριές και μπρόκολο.

Αντιμετωπίστε φυσικά τις εποχικές αλλεργίες

Η εταιρεία Health Sign παρέχει πιστοποιημένα σκευάσματα παραγόμενα βάσει των κανόνων GMP. Όλα τα προϊόντα μας να είναι γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ. (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων).

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε ή αλλάξετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα ή βιταμίνη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν παίρνετε ήδη κάποια φαρμακευτική αγωγή ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

H εταιρεία Health Sign το συμπλήρωμα διατροφής HS Super Antioxidant. Η προσεκτικά σχεδιασμένη του φόρμουλα το καθιστά μια καλή εναλλακτική επιλογή στην αντιμετώπιση των εποχικών αλλεργιών. Επίσης συστήνει και την HS Vitamin C Plus.

Super antioxidant

Πρόκειται για έναν συνδυασμό αντιοξειδωτικών τα οποία συντελούν στην εξουδετέρωση των οξειδωτικών ριζών, προλαμβάνοντας τις αρνητικές τους συνέπειες στον οργανισμό…

Αντιμετωπίστε φυσικά τις εποχικές αλλεργίες

Βιοδραστική μορφή βιταμίνης C, σε συνδυασμό με εκχύλισμα φρούτων για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού συστήματος…

Αντιμετωπίστε φυσικά τις εποχικές αλλεργίες

Η εταιρεία Health Sign παρέχει πιστοποιημένα σκευάσματα παραγόμενα βάσει των κανόνων GMP. Όλα τα προϊόντα μας να είναι γνωστοποιημένα στον Ε.Ο.Φ. (Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων).

Ωστόσο, πριν ξεκινήσετε ή αλλάξετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα ή βιταμίνη, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας, ειδικά αν παίρνετε ήδη κάποια φαρμακευτική αγωγή ή αν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

  1.  Inhibitory effects of resveratrol on human mast cell degranulation, cytokine, chemokine and leukotriene release. Adriana Catalli. Open Journal of Immunology 12/2012; 2(4):187-194.
  2. Quercetin is more effective than cromolyn in blocking human mast cell cytokine release and inhibits contact dermatitis and photosensitivity in humans. Weng Z1, Zhang B, Asadi S, Sismanopoulos N, Butcher A, Fu X, Katsarou-Katsari A, Antoniou C, Theoharides TC. PLoS One. 2012;7(3):e33805.
  3. Lipoic acid suppresses compound 48/80-induced anaphylaxis-like reaction. Choi YH1, Chai OH, Han EH, Choi SY, Kim HT, Song CH. Anat Cell Biol. 2010 Dec;43(4):317-24
  4. New inhibitors for expression of IgE receptor on human mast cell. Tamura S, Yoshihira K, Fujiwara K, Murakami N.Bioorg Med Chem Lett. 2010 Apr 1;20(7):2299-302
  5. 5. A comprehensive review of vitamin C . Murray MT. Amer J Nat Med 1996; 3:8-21.